Van burgertrutje tot wereldwijf

Reacties op lezingen & workshopsHulpverlener vrouwenopvang Moviera

Ellen vertelde een indrukwekkend verhaal over de strijd die zij geleverd heeft. Voor veel vrouwen was dit herkenbaar. De vrouwen waren onder de indruk van de positieve kracht die Ellen heeft gebruikt om de strijd die zij moest leveren te overwinnen. De vrouwen kregen tijdens de workshop de kans om na te denken over geluk en over wensen. Ellen liet de vrouwen zien dat de reis begint bij jezelf.

Cliënt vrouwenopvang Moviera

Voor mij was het heel interessant om het levensverhaal van Ellen te horen. Ik herkende mijzelf in haar verhaal. Het was daarom makkelijker om advies van haar aan te nemen. Ik had veel vragen die ik aan Ellen wilde stellen aan het einde van de workshop. 
Ik heb zelf als slachtoffer van huiselijk geweld moeite om mijn plekje weer terug te vinden in de maatschappij. Ellen heeft in mij aangewakkerd dat ik sterk moet zijn voor mijzelf. Niet alleen voor anderen, maar dat ik het zelf verdien om gelukkig te zijn. Ellen heeft voor een gelukkig leven gekozen zonder geweld. Ik heb gezien dat die keuze geweldige gevolgen heeft. 

Coördinator welzijnsorganisatie Vianen

Ik heb alleen maar positieve reacties ontvangen op jouw workshop. Vrouwen bedankten me, omdat ik de workshop heb georganiseerd! Is nog niet eerder voorgekomen! 
Verder noemden vrouwen: Confronterend maar verhelderend; De workshop inspireert tot nieuwe ideeën én om die ideeën uit te voeren; Versterkend, zet aan tot persoonlijke groei en dus verandering; Erg leerzaam, geeft veel inzicht in de eigen situatie.

Welzijnswerker Experience

Het beeld van mediteren is nu verhelderd en heeft een ander plaatje gekregen dan zij in eerste instantie in hun hoofd hadden. Maar dat is zeker de verdienste van jouzelf. Je bent een open, vriendelijke en "hippe" vrouw, die het grijze-wollen-stokken beeld van mediteren een ander daglicht heeft gegeven. Ze voelden zich heel erg op hun gemak, terwijl het wel heel duidelijk was dat het vertrouwen opgebouwd moest worden. 

Teamleider meidenopvang De Rading (lezing voor hulpverleners)

Je bood hen een spiegel om een kijkje te nemen in hun eigen ziel. Sommige lukten dat (niet iedereen overigens). Maar er zijn mooie dingen gebeurd, en de ogen van een aantal mensen zijn wel geopend. Zo vertelde een medewerkster, die opgeleid is als gedragswetenschapper dat ze realiseerde hoe rationeel ze eigenlijk is en haar cliënten tegemoet treedt. Sten vertelde dat het thema van de dag de reden was dat hij ooit in dit werk was beland. Maar op een of andere manier was hij dit kwijtgeraakt. Een mooie reflectie!   

Hoofd behandeling Transferium Jeugdzorg 

De meiden hebben zeker iets aan jouw verhaal gehad. De meesten konden de sessie erna goed terug vertellen wat jouw verhaal was, en ook vertellen wat ervan indruk op hen had gemaakt. En zeker bij het meisje dat tijdens jouw verhaal even naar de gang liep, heeft het ervoor gezorgd dat zij nu individuele gesprekken heeft over seksualiteit en afhankelijkheidsrelaties. Zij vindt het zichtbaar prettig om het daar eens individueel met iemand over te hebben.

Coördinator Geweld in Afhankelijkheidsrelaties buurtteams Utrecht

Ellen heeft op mij een hele grote indruk gemaakt. Met haar inzet voor het mini symposium Huiselijk Geweld in Utrecht heeft Ellen nauwkeurig voorbereid in samenwerking met Veilig Thuis. Daarin is zij betrouwbaar en weet je dat je op kwaliteit kan leveren. De grootste indruk die zij heeft gemaakt is door te laten zien hoe iemand die Huiselijk Geweld heeft meegemaakt kan veranderen door weer echt bij zichzelf te komen, dat biedt hoop voor werkers dat zij er daadwerkelijk toe kunnen doen. Bedankt voor wat jij ons (sociaal werkers) terug hebt gegeven.